Rendelés változások

2020.06.07

A koronavírus járvány miatt az alábbi változásokat vezettük be a rendelőnkben:

NEM VÁLTOZIK:

- ORVOSI RENDELÉSI IDŐ

- SORSZÁMHÚZÁS

VÁLTOZIK: 

- rendelés módja - CSAK ELŐJEGYZÉSSEL

- nővér rendelés (hosszabb idő és zárt ajtó mellett)

- honlapos hozzáférhetőség praxisunkhoz

-NORMÁL SORSZÁM - ELŐJEGYZÉSSEL TÖRTÉNŐ VIZSGÁLAT

ELSŐBBSÉGI SORSZÁM:

soron kívül fogadjuk az aktív egészségügyi dolgozókat, terheseket, sürgősségi eseteket (pl.: 38,5 feletti lázas állapot, aktuális fenyegető ájulás, eszméletvesztés vagy hányás-, hasmenés, fulladozás, stb. )

Bejelentkezés nélkül CSAK SÜRGŐS esetet látunk el.

INJEKCIÓZÁS: eddigiek szerint

RECEPTÍRATÁS: helyszínen, eddigiek szerint - törekedni kell inkább az elektronikus recept (EESZT) használatára

NŐVÉR RENDELÉS (orvos nélkül) telefonon keresztül, a rendelő ajtaja zárva tart:

hétfő, szerda 14.00 - 16.00 óra

kedd, csütörtök 8.00 - 10.00 óra

A 79/ 322-636 telefonszámon ill. honlapunkon (www.drwalterpraxis.hu) receptek, dokumentumok kérése ezen időpontokban javasolt és lehetséges.

Praxisunkban vizsgálati időpontot CSAK telefonos megbeszélés alapján biztosítunk.

E-Receptek PATIKAI kiváltása:

Bárki kiválthatja saját és hozzátartozója gyógyszereit, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket pl.: tesztcsík, pelenka stb. A rendszeresen szedett gyógyszerrel változatlanul 3 havi mennyiséggel van módunk ellátni a beteget. (a receptek 90 napig érvényesek )

Vény kiváltás GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZ BOLTBAN:

Csak papír alapú vénnyel lehet gyógyászati segédeszközt kiváltani, a régi típusú vényért egyenlőre be kell jönni az orvosi rendelőbe. 

TELEFONOS ILLETVE E-MAIL- ES jelentkezés esetén a szükséges adatok:

név, telefonszám, születési idő

Gyógyszerrendelés:

- a rendszeresen szedett esedékes gyógyszerek igénye esetén - jól beállított terápia esetén - az orvosi rendelőben nem kell megjelenni a "papír recept formátumért" , telefonos ill internetes jelzést követően: 

- ha a rendszeresen szedett gyógyszer rendelése 8,00 - 12,00 óráig megtörténik, akkor a kért e-receptek kiválthatók másnap délutántól bármely patikában; 

- ha a megrendelés 12,00 óra után történik, akkor az e-recept kiírását csak a jelzést követő második napra vállaljuk biztosan 

- ha a rendszeresen szedett gyógyszereken kívül külön gyógyszerkérés felmerül, JELEZZE !

- antibiotikumot kérni továbbra sem lehetséges ORVOS NÉLKÜL

Beutaló kérése:

- hova ?, mi célból ?, mikor ?

a beutalókért egyenlőre meg kell jelenni az orvosi rendelőben, a későbbiekben az e-recepthez hasonlóan az elektromos térben (EESZT) működni fog - a recept rendeléshez hasonlóan ha a megrendelés 8,00 -12,00 óráig megtörténik, akkor a kért beutaló másnap átvehető, ha a megrendelés 12,00 óra után történik, akkor a beutalót a jelzést követő második napra vállaljuk biztosan megírni

Betegszállítási utalvány:

- pontos adatok, honnan-hova, mikor, mi célból , fekve, hordszékkel ? , telefonos elérhetőség(az utalványért be kell jönni az orvosi rendelőbe), a szállítást adott időpont előtt 5 nappal van lehetőség megrendelni.

Magánorvosi leletek közölhetők e-mailben (rendelo@drwalterpraxis.hu) csatolmányként.

Telefonon államilag finanszírozott leletek (ha nincs technikai hiba, EESZT-n keresztül látjuk a leletet ) megbeszélése adott időpontban lehetséges.

Az egészségügyi ellátási rendszer változásával párhuzamosan a tervezett rendelési rend  módosulhat, melyről időben mindenkit tájékoztatunk.

Jelenlegi miniszteri utasítás szerint a kórházi szakrendeléseken betegvizsgálat szintén csak telefonos előjegyzés alapján történhet, korlátozott számban.

Időpontokat a kórházi szakrendelésen a szakrendelés orvosánál a beteg vagy hozzátartozója kéri.

A központi betegelőjegyzés CSAK a laboratóriumi vizsgálatok időpontkérésére vonatkozik 2020. június 5. napjától, a

Betegeknek időpontot szükséges kérniük a Központi betegelőjegyzésnél laborvizsgálat esetén (+36 79-422-010), mely a beutalón szereplő naplósorszám rögzítését követően kerül biztosításra.